I wish it would stop.

I thought that I’ve moved on,

Away from those stunning gaze of yours,

That never fails to melt my heart,

Away from those deep voice of yours,

That never fails to utter the words I needed the most,

Away from those sweet smell of yours,

That never fails to keep me calm,

Away from those fluffy hair of yours,

That never fails to make me wanna stroke it gently,

Away from those silly acts of yours,

That never fails to put a smile on me.

Those memories of you,

Keep on coming back,

Never wanted to leave,

Never wanted to let go,

Never wanted to lose you.

And I just realised it today,

When you came into my sight,

In the exact way you left.

Deeply wounded,

Amie.

Advertisements

A Change.

Hello all ~! ^^

It’s Amie, finally ~ 

Yeah, been quite some times since I last dropped something here. Heee been a bit busy during the holiday. Haha.

Well then, back to the main topic. A change. What change ? Yeah, I just changed the blog address. Haha. No particular reason actually. I just feel like wanna change it. Haha. And I’ve also generalize all the post, which is I won’t separate my posts into groups. Haha. It’s easier I guess. And I won’t feel very pressured when I didn’t post in any category or posting too much in another *lol* 

Okay then, I’ll end my short babble here. Look forward for other stuffs *I still think that nobody would read this (-__-“)*

Have fun and enjoy the life ! ^^

P/S : Still in the process of finishing my projects. It takes a longer time than I expected. Huaaa 😥

Change !

Amie

Helo Suami, Hai Isteri.

Hello dan hai semua ! 😀

Hamboi, tengok tajuk tu. Hiks. Okay, sebenarnya nak cerita sikit pasal novel yang saya baru baca bebaru ni. Tajuknya, haaaaa ‘Helo Suami, Hai Isteri’ oleh Q.

Sebelum cerita pasal novel tu, nak cerita sikit pasal tabiat baca novel diri sendiri ni (ish, sibuk nak gebang pasal diri sendiri awatnya ? Erkk, suka hati lah. Huhi :P) Sebenarnya, saya ni dah lama dan jarang sangat dah baca novel Bahasa Melayu. Adoi,, dulu zaman memula baca novel BM, perghhh kemain, tak berenggang ! (masa tu adalah dalam umur 9-10 tahun. Errk !) Asal ada novel baru je, rembat ! Hahah tapi masa dah nak habis sekolah menengah tu, dah jarang baca novel BM. Sebabnya, masa tu plot novel2 ni makin mengarut dan tipikal (dengan tajuk novel yang, hmmm apekebenda entah ngarutnya -_-“). Dah tak menarik perhatian serta nafsu untuk baca 😦 Sekarang ni baru nak berjinak2 semula cari novel BM (ada bantuan dari roommate terchenta yang kaki novel. Hiks >.<) Tapi, saya masih lagi cerewet bab2 memilih novel BM yang nak dibaca. Haha. Semoga saya masih dapat kekalkan minat nak baca novel ni lagi heeeeee. 

Jadi, berbalik kepada novel ini. ‘Helo Suami, Hai Isteri’ sekali dengar rasa macam hmmm mengarutnya tajuk dia. Memula saya rasa camtu gak, tapi bila nampak cover dia, terus tertarik. Sebab apa ? Meh saya tunjuk sebab apa. 

Cover yang menarik perhatian saya. Hmm. Hmm. Hmm.

Cover yang menarik perhatian saya. Hmm. Hmm. Hmm.

Haaa, dah tahu dah sebab apa ? Kalau tak tahu, meh saya bagitahu. Sebab cover dia ala2 manga gitu ~~! Saya yang sememangnya mempunyai minat yang mendalam terhadap manga dan anime (ya, benar !) pun berminat untuk membaca novel ini. Watak utama lelaki dia otaku kut, otaku ! Hmm satu kelainan dari novel2 BM yang lain. Sejujurnya, ni lah sebab2 saya tertarik nak beli novel ni. Masa tu boleh agak dah cerita dia tipikal, pasangan muda yang kahwin sebab terpaksa, bukan atas dasar cinta. Tapi, tak salah pun nak cuba baca ? Sebab ada elemen lain yang menarik. Kan ? Kan ?

Okay, cerita dia pasal seorang perempuan ni (Putri Shazlin namanya), dia ni anti-sosial, manja, kuat shopping dan kaki drama (korean, japan and taiwan).Dalam satu event ni, parents dia jumpa ngan kawan lama diorang (a.k.a parents hero cerita ni, Airil namanya) Airil ni pulak, anti-sosial (jugak !), selalu terperuk dalam bilik, gila manga dan anime, kumpul action figure.  Parents diorang dah tatau nak buat apa dah supaya diorang berubah dan jadi lebih matang. Jadi, diorang pun bersetuju pakat2 untuk kahwinkan Putri Shazlin dan Airil ni. Mulalah perjalanan hidup diorang mengharungi alam perkahwinan sebagai suami dan isteri (cewah !).

Pendapat saya, cerita ni menarik. Sebab penulis pandai selitkan unsur2 jenaka dan references pada anime dan drama. Rasa seronok sebab saya pun tahu benda2 yang diperkatakan tu *lol*. Tapi, saya tak berapa berkenan dengan watak yang sempurna (?) Yelah, dedua kaya sesangat, comel, kacak, pandai, etc. Ni macam, amatlah tak logik. (-_-”) Apapun, novel kan, imaginasi sendiri, jadi, bergantung lah pada penulis nak letak apa pun. Lol ! Keseluruhannya, boleh tahan lah, tak rugi pun kalau baca sebagai bahan untuk ketawa2 di masa lapang. Hehe. 

P/S : Mungkin ada yang tak minat nak baca, atau ada yang suka sesangat ngan cerita macam ni. Bergantung pada setiap individu, semua ada pendapat sendiri. Kalau tak suka, jangan marah saya, tak paksa pun baca, kalau suka, saya gembira kerana dapat membuat anda gembira. (Apa ni ? Random sangat ! ) 

Baru habis baca novel,

Amie xoxo

Short Note to Brag. Heh.

Heya all ! 

Finally, the time has come ! 

Oh yeah ! It’s 3 months break y’alls ! Wohoo ! \(^O^)/ *fireworks*

Huhu my first semester of the first year as a degree student ended few days ago. Ooo lala ~ I got to get some rest after facing the critical finals for two weeks, finally *sigh* I’m freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *jumping* 

So, here is my long awaited 3 months holiday, so many plans and so many things to get done. Yeah, I’ve been planning some (no, millions) of things to do during this looooong break. I hope I managed to accomplish my targets by the end of the holiday. 

Ouh, nope, I won’t list my plans here. Muehehehe because, I’ll feel bad about it later if I didn’t get the chance to finish them. So, let it be my secret (so much for a secret huh? oh, I don’t think anyone would be interested to know about it) (-_-;) 

Well then, wish me luck in accomplishing my targets ! Hehe. I’m so going to enjoy my break before having to face the cruel life as a degree student again, later. Happy holidays to those out there who are about to have a break too, and for those who still have classes, be sure not to skip them ! Ngeeee ~~~ Until we meet again 🙂

I can see myself spending lots and lots of time in front of my laptop *sigh*

I can see myself spending lots and lots of time in front of my laptop *sigh*

Enjoying the holiday with a loooong list ,

Amie ❤

Did it hurt when you fell from heaven ?

Hello again ! 

Awww I don’t know about others but the phrase above (the title) is so cute. It’s taken from a song, namely, Did it hurt ? by nevershoutnever! *yup, that’s the band name* 

So then, why am I posting such title ?

I was thinking of posting about it earlier but I’m kinda busy (it is the final exam week dude ! Wish me all the best ). I wanted to share one of their song, it’s nothing new (bet it is old enough for someone to call me lame for posting this now -_-). I was checking out one of my junior’s channel on youtube and came across a video on him making a cover for this song while strumming ukulele. The moment I heard the lyrics (well, his voice is acceptable *my junior I mean*) I fell in love ! I’m that type of person who pays more attention on the lyrics rather than the song. Some of you may think that the lyrics is nothing special or just a so-so, but I really think that it is so cute. What I can take from the lyrics is;

A guy has fallen in love with a girl, and he referred that girl as an angel who came from heaven to take away all his blues. It was a long wait for him to find someone like her. During his wait, it was a pain but he kept on waiting for the girl.

Awwww so sweet ! (and I still think it’s cute, lol) So, here’s the lyrics. You’re free to view it in your own perspective. Enjoy ! 

“Did It Hurt”

I’ve been waiting my whole life
For a someone like you
To go and pick me up and take away my blues
Its been one hell of a year
In my own shoes
But I’ve got some questions for youDid it hurt when you fell from heaven
Did it hurt just to know I was right here waitin
Do you know, do you know
It was love from the first time we touched

I’ve been waiting my whole life
For a someone like you
To go and steal my heart
Just the way you do
Its been one hell of a year
Here waitin on you
So I’ve got some questions for you

Did it hurt when you fell from heaven
Did it hurt just to know I was right here waiting
Do you know, do you know
It was love from the first time we touched

Try to listen to it ! *I randomly picked the video, since there’s no official music video or lyrics video on it. All credit goes to the owner :)*
So then, what do you think ? Haha *I doubt anyone shall response to this* Well then, everyone has their own opinion and thoughts. Feel free to share 🙂 
Until then, daa ~ *waving*
P/S : No, I don’t have anyone special currently. This song is not related to any part of my life, for now. Haha I sure hope I can dedicate this song to hmmm someone special ? *or being dedicated, well this song is from a guy’s point of view.* 
Drowned in the beauty brought by the song;
Amie xoxo

Berjalan Seorang, Tidak Hambar.

Hello semua ! 

*eh, title dalam Bahasa Melayu lah. Haha well, this is my site to write anything I feel like writing and it’s up to me on how I shall write*

Eceh, kemain ! Okay, berbalik kepada tajuk di atas. Berjalan seorang, tidak hambar. Apa yang cuba saya sampaikan ? Begini, sejak saya masuk universiti ni (cewah ! mahasiswi tahu saya ni >.<) ada lah beberapa kelompok insan yang suka persoalkan (membahan sebenarnya) habit saya yang suka berjalan seorang ni (ada ke patut diorang panggil saya hambar ? Cis !). Hmm pelik kah ? Semua orang ada minat dan kegemaran tersendiri. Mungkin saya ni golongan minoriti yang suka meluangkan masa berjalan sendirian. Setiap insan ada sebab tersendiri atas setiap perilakunya (kalau takde sebab pun, suka hati dia lah, hidup dia, bukan kacau orang lain pun *sigh*). Jadi di sini saya akan senaraikan beberapa sebab yang agak relevan (kut ?) kenapa seseorang perempuan itu lebih gemar berjalan seorang diri berbanding dengan melepak beramai-ramai.

1. Untuk membeli-belah (atau shopping lah nak fancy sikit kan). Ya lah, kesian hoi kat member dia yang teman dia. Kena tunggu dia pilih barang, apa yang dia suka, ada yang tak kena lah, tak berapa berkenan lah. Kan ke payah ? Lagi penat kalau dia tu jenis suka nak menyinggah semua kedai (macam saya). Kalau dalam shopping mall tu ada 50 kedai, besar kemungkinan dia akan singgah 45 kedai (5 lagi tu tak singgah sebab tak cukup bajet, nampak mahal sangat).

2. Untuk menenangkan perasaan. Ye lah, kut2 dia baru gaduh dengan teman lelaki ke, takpun dia baru lepas clash ke. Mesti dia perlukan masa untuk bersendirian sambil mencuci mata dengan benda-benda yang dia suka kat shopping mall tu, untuk merawat hati yang lara.

3. Untuk melantak makanan kegemaran dia. Memang fitrah seorang perempuan nak jaga penampilan, jadi tak boleh lah dia ajak rerakan dia kalau dia nak mengisi perut secara ekstrem. Segan hoi nak melantak depan orang !

4. Untuk pergi event atau occasion yang dia suka. Tapi malang buat dia, kerana takde kawan yang kongsi minat yang sama. (Sebenarnya ni nak refer kat diri sendiri. Susah nak cari kawan yang nak teman pergi comic con *sobbss*). Ye lah, kalau kawan dah tak minat, takkan nak paksa ikut sekali kan ?

5. Untuk menghayati sebaik mungkin cerita yang ditonton kat wayang. Karang kalau tengok filem yang dia suka, tapi member tak faham, satu hal pulak nak kena explain. Rosak mood. Kalau ada scenes jiwang penuh perasaan pulak, segan la nak nangis teresak-esak depan member. 

Setakat ini saja lah sebab-sebab yang mungkin relevan bagi seorang perempuan yang suka berjalan seorang diri. Kalau tak relevan pun,  pedulikan je, sebab ni cuma pendapat saya. Tiada kajian saintifik ataupun psikologi yang telah dijalankan untuk mendapatkan isi-isi ni pun. Sekian sahaja, semoga ketemu lagi, andai punya jodoh *cewah !* ^^

P/S : Ala, tak cakap pun mesti boleh tahu, sebab-sebab ni dirangka daripada pengalaman sendiri kan ? LOL. Tapi, bukanlah sepanjang masa saya berjalan seorang. Saya banyak juga luangkan masa dengan rakan-rakan. Saya tak hambar okay, ada kawan lain dah cop title hambar tu. Hiks >.<

Suka berjalan seorang tapi tidak hambar,

Amie

A Product of Boredom.

Hewhewhew

Hewhewhew

I was bored due to studying for a test some times ago. Ended up drawing this *sigh* I’m not really good in drawing, but I do spend lots of time sketching a manga-like characters (or random doodles). Haha. Maybe later on I’ll post other types of drawing. Keep on supporting me and thank you. Feel free to drop any comment (^^)

P/S : Before this, I was too shy to publish my work, even to my friends *lol !* I finally had the confidence to show to strangers just recently, very recent :3